Tenniskids

Aan Boord 2

  8325 HA  VOLLENHOVE

0527-857298

info@tcvollenhove.nl     

   facebook

Tenniskids

Jeugdtennis verslavend leuk maken


Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse. De rally´s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn vooral bezig met ballen rapen.

Daarom is Tenniskids zo belangrijk!


Tenniskids is een stimulerend programma van de KNLTB, speciaal ontworpen voor kinderen, dat de mogelijkheid biedt tennis op een ´toffe´ manier te leren,

tennis is namelijk fun!

Tenniskids wordt bij Tennisclub Vollenhove toegepast. Ook de tennislessen zijn helemaal aangepast op de Tenniskids-programma. U zult u al snel de voordelen inzien van dit programma.

Het drie fasen programma biedt kinderen leuke en leerzame activiteiten, waardoor ze eerder het tennisspel kunnen spelen dan nu vaak het geval is. Aangepaste baanafmetingen en speciale lesmaterialen maken het voor kinderen mogelijk het tennisspel te leren op een manier die past bij hun fysieke, emotionele ontwikkeling en technische vaardigheden.


Hoe? Van Rood naar Oranje en naar Groen!


Tenniskids Rood vanaf 6-9 jaar

In deze fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Zij starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden zoals bewegen en coordinatie, nemen deel aan veel leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden in competitieverband.


Tenniskids Oranje vanaf 8-11 jaar

In de tweede fase wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken, die hen voorbereiden op het spelen op een grote baan. De wedstrijden worden steeds langer en er kan competitie worden gespeeld in teamverband.


Tenniskids Groen vanaf 10-12 jaar

De voorbereiding op het ‘hele baan tennis’!

Kinderen in deze leeftijd zijn groter en sterker en dus in staat de hele baan te bestrijken. Techniek en tactiek wordt verder ontwikkeld, evenals atletische vaardigheden. Wedstrijden worden wederom langer en competitietennis speelt een belangrijke rol.


Tenniskids, meer dan tennislessen.


Kortom het tenniskids programma is meer dan het volgen van tennislessen. Kinderen leren successen te beleven, zowel individueel als in teamverband, contacten op te doen, sportiviteit en plezier te hebben op een tennisbaan.

Tenniskids, stimuleert kinderen. Het is een sportief ‘Play & Stay’ programma in een veilige omgeving, met aangepaste materialen en veel extra fun.


Meer informatie is te vinden op www.tenniskids.nl

TC Vollenhove is de 100e KNLTB Tenniskidsvereniging van Noord-Oost Nederland.

Helaas zijn er momenteel weinig jeugdleden, waardoor we niet meedoen aan de tenniskids competitie. Dus kids: Wordt lid, neem les, dan kunnen we weer verder met dit mooie programma.Tenniskids, verslavend leuk!

.

 


 

Wil je kind op tennisles?

Maak kennis met onze tennisleraar Paul Plantinga. Maandag en woensdag is hij meestal op de baan. Je kunt hem bellen op 06-34988519.
Contact


Aan Boord 2

8325 AD  VOLLENHOVE

0527-857298

info@tcvollenhove.nl


Facebook                                           Sponsoren en partners 


Commissies                                       Statuten                               

                                                                                                   

Bestuur                                              Huishoudelijk reglement