De Banen;
Op kunstgras kun je het hele jaar spelen

Tennisclub Vollenhove bezit 3 goed onderhouden kunstgras tennisbanen. Deze zorgen voor ruime speelmogelijkheden voor de leden. Onder de normale Nederlandse omstandigheden zullen onze kunstgras tennisvelden de meeste tijd bespeelbaar zijn, ook in de winter. Er zijn echter een aantal uitzonderingen.

Vorst

Zogenaamde “droge” vorst tot circa 10 graden onder nul heeft geen effect op de speeleigenschappen van het veld. Er kan dan gewoon gespeeld worden. Bij nog lagere temperaturen veranderen de eigenschappen van het veld, verharden de vezels en worden deze gevoeliger voor schade. Bij zeer strenge vorst, dat wil zeggen onder de 15 graden onder nul, is het gebruik van de banen dan ook af te raden. Tegen die tijd is het sowieso leuker om te gaan schaatsen!

Wanneer net voor of tijdens de vorstperiode de mat nat is geworden (neerslag of smeltende sneeuw) of nat wordt (ijzel) zal de bovenlaag veel vocht bevatten welke bevriest. Op dit moment is het oppervlak glad (ijs) en onbespeelbaar.

Sneeuw

Wanneer het veld bedekt is met sneeuw heeft dit geen negatieve gevolgen voor het veld en kan er in principe op getraind worden Wedstrijden zijn als gevolg van de onzichtbaarheid van de lijnen niet mogelijk. Indien gewenst kan sneeuw verwijderd worden. Met een schuifbord met een rubberflap aan de onderzijde kan sneeuw naar de zijden van het veld geschoven worden. Zeer belangrijk hierbij is dat er geen invulmateriaal (zand) mee verplaatst wordt. Sneeuw verwijderen is nauwkeurig werk en dient dan ook bij voorkeur aan deskundigen overgelaten te worden.

Natte sneeuw of ijsregen kan ervoor zorgen dat deze onder aan de schoenzolen blijft plakken. In die gevallen nemen de schoenen meestal ook zand mee vanaf de kunstgras mat. Wanneer dit het geval is moeten de spelers onmiddellijk stoppen met spelen!

Opdooi

Bij het invallen van de dooi, na de vorstperiode, mogen we niet op het veld. Dan is namelijk de bovenlaag vaak al ontdooid terwijl de vorst nog wel dieper in de grond zit. Bij kunstgrasbanen die op een lava-ondergrond liggen veroorzaak je bij het bespelen allerlei kuilen in deze sporttechnische laag direct onder het kunstgras die nagenoeg niet te herstellen zijn.

Onze banen liggen op een hardcourt-ondergrond zodat het probleem van de kuilen bij ons niet speelt. Toch is het nodig om de banen niet te betreden want op een mat spelen die gedeeltelijk wel- en gedeeltelijk niet ontdooid is wordt afgeraden omdat deze instabiel is en daarom gevoelig voor schade. Bovendien moet de afwatering door de ondergrond (of het nou hardcourt is of lava) eerst weer mogelijk zijn.

In de praktijk zal al weer na enkele dagen nadat de dooi is ingevallen op de banen gespeeld kunnen worden.

Onderhoud?

Het onderhoud van de banen, het park en de gebouwen wordt gecoördineerd door de onderhoudscommissie. Zij vegen de banen eens per twee weken, zorgen dat er voldoende zand in het gras ligt. En strooien af en toe zout om algen tegen te gaan.

Het is belangrijk dat de banen schoon blijven. Blad kan voor ongelukken zorgen. Zorg er dus voor dat je eventuele bladeren wegharkt vóór je gaat spelen. Ook kunnen (scherpe) voorwerpen de baan beschadigen. Haal deze ook weg, zodat de banen lang meegaan.

Het Bestuur

Altijd aanspreekbaar
Het bestuur komt ongeveer 10x per jaar bij elkaar om de nabije en verre toekomst van de club te bespreken. Als jij iets op onze agenda wilt zetten, horen wij dat graag.

Elk jaar in februari houdt TC Vollenhove haar algemene ledenvergadering. Hier worden belangrijke beslissingen genomen voor het komende jaar, zoals contributie, begroting, uit te voeren plannen. Alle leden zijn welkom om hierin mee te praten én mee te beslissen.

Wilbert de Olde
voorzitter

06-31970980
email

Maurice van Doorn
secretaris

06-54366672
email

Selma Harsevoort
penningmeester

06-12293572
email

Margit Heetebrij
algemeen bestuurslid

0527-242627
email

Commissies

Samen houden we de club gezond
Elk jaar zijn er diverse werkzaamheden waarbij alle handen en talenten nodig zijn zoals;

 • Groenonderhoud;
 • Onkruidvrij maken van het terras;
 • Onderhoud aan het gebouw;
 • Schoonmaken van clubgebouw;
 • Bardiensten

De verschillende commissies coördineren deze acties. Vele handen maken licht werk. En leuk! Als je wel eens mee zou willen werken kun je contact opnemen met de contactpersoon van een commissie. De contactgegevens vindt je hiernaast.

JEUGD

Mirjam Harsevoort

06-48781179
email

PR

Margit Heetebrij

0527-242627
email

ACCOMODATIE

Hein Noorbergen

0527-243757
email

SPONSORING

Rick Hendrix

06-34485244
email

GROEN

Femmy van Bruggen

06-21618837
email

COMPETITIE

Nancy van Doorn

06-10137307
email

KANTINE

Wouter Verkerk

06-15398774
email

LEDENADMIN

Hanneke van Beelen

06-11659823
email

Bezoekadres
Aan Boord 2
8325HA Vollenhove

Secretariaat
email

 

Blijf op de hoogte
en volg ons
op social media

  Contact Us

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

  Not readable? Change text. captcha txt