Oefening baart kunst;
verbeter je spel en beleef nog meer plezier aan het spelletje

Mijn naam is Rob van Ockenburg en samen met Irma woon ik in Zwartsluis.

Nadat ik de opleiding voor leerkracht had gevolgd en in Zwartsluis op de basisschool ging lesgeven heb ik de sportopleiding Akte J gevolgd en daarna enkele trainerscursussen voor volleybaltrainer.

Na vele jaren in allerlei hallen te hebben gestaan heb ik de opleiding Tennistrainer A gevolgd en ben ik les gaan geven bij verschillende verenigingen in de regio en heb inmiddels meer dan 20 jaar ervaring.

Rob van Ockenburg
Tennisleraar

06 1322 0088
email

Ik vind het heel leuk om weer nieuwe mensen te ontmoeten en samen met hen bezig te zijn met het elke keer weer leuke en uitdagende spelletje. Ik hoop dat de mensen die lessen gaan nemen heel veel plezier beleven aan de lessen en uiteraard veel leren.

Rob is elke maandag, dinsdag en vrijdag op de club aanwezig en geeft op deze dagen les aan verschillende groepen. Wil je meer weten over mogelijkheden en kosten? Neem dan contact op met Rob.

Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse. De rally´s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn vooral bezig met ballen rapen.

Daarom is Tenniskids zo belangrijk!
Tenniskids is een stimulerend programma van de KNLTB, speciaal ontworpen voor kinderen, dat de mogelijkheid biedt tennis op een ´toffe´ manier te leren.

tennis is namelijk fun!
Tenniskids wordt bij Tennisclub Vollenhove toegepast. Ook de tennislessen van Rob van Ockenburg zijn helemaal aangepast op de Tenniskids-programma. U zult u al snel de voordelen inzien van dit programma.

Het drie fasen programma biedt kinderen leuke en leerzame activiteiten, waardoor ze eerder het tennisspel kunnen spelen dan nu vaak het geval is. Aangepaste baanafmetingen en speciale lesmaterialen maken het voor kinderen mogelijk het tennisspel te leren op een manier die past bij hun fysieke, emotionele ontwikkeling en technische vaardigheden.

Hoe?
Van Rood naar Oranje en naar Groen!

Tenniskids Rood vanaf 6-9 jaar

In deze fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Zij starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden zoals bewegen en coordinatie, nemen deel aan veel leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden in competitieverband.

Tenniskids Oranje vanaf 8-11 jaar

In de tweede fase wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken, die hen voorbereiden op het spelen op een grote baan. De wedstrijden worden steeds langer en er kan competitie worden gespeeld in teamverband.

Tenniskids Groen vanaf 10-12 jaar

De voorbereiding op het ‘hele baan tennis’!

Kinderen in deze leeftijd zijn groter en sterker en dus in staat de hele baan te bestrijken. Techniek en tactiek wordt verder ontwikkeld, evenals atletische vaardigheden. Wedstrijden worden wederom langer en competitietennis speelt een belangrijke rol.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Het hebben van een groep enthousiaste vrijwilligers die alle initiatieven in goede banen leidt is hierbij onmisbaar; de jeugdcommissie!

Deze commissie bedenkt en begeleidt allerlei activiteiten voor de jeugd. Dit doen zijn binnen de club in samenspraak met het bestuur en de tennisleraar. Daarbuiten hebben zij contact met scholen en andere tennisclubs.

Activiteiten

  • Wekelijkse jeugdtoss
  • Open dag ‘maak kennis met tennis’
  • Pannenkoekentoernooi
  • Ouder-Kind Toernooi
  • Schoolclinics

Tenniskids
meer dan tennislessen

Tenniskids, stimuleert kinderen. Het is een sportief ‘Play & Stay’ programma in een veilige omgeving, met aangepaste materialen en veel extra fun. Kortom het tenniskids programma is meer dan het volgen van tennislessen. Kinderen leren successen te beleven, zowel individueel als in teamverband, contacten op te doen, sportiviteit en plezier te hebben op een tennisbaan.

Meer informatie is te vinden op www.tenniskids.nl TC Vollenhove is de 100e KNLTB Tenniskidsvereniging van Noord-Oost Nederland.

Dus kids: Wordt lid, neem les, dan kunnen we weer verder met dit mooie programma!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search